5.12.2013 г.

Четвъртък - светлинки и вкуснотии

Добро, добро утро! Един спокоен четвъртък е зад рамката на прозореца ми. Прокрадна се обичайното розовко из небето, но още не е преминало в златното на слънцето и не мога да обещая слънце на този етап. На по-следващ през деня може и да има. Вчера тръгнах опакована като за Северния полюс на работа, шапка, шал, ръкавици, а по обяд имаше слънце за слънчеви очила. Зимата то блести здраво - в буквалния и в преносния смисъл на думата, защото слънцето е здраве. /докато редя думите и просветлява навън, значи ще има слънчице/.
Така, днес ще бъде ден добър за рокли и поли. Не само защото довечера има голям концерт в Операта. Полата си е женски патент и си е хубаво нещо откъдето и да я погледнеш.
Четвъртъкът също е благоприятен ден да се поровим за някоя и нова кулинарна рецепта за идващите празници - из Интернета сайтове и блогове колкото щеш. Отприщил се е тоз талант на българина да готви и то много яко. Какви ли не красоти съм виждала в блоговете, които си преглеждам редовно.
Четвъртък е и ден за вечерна разходка из центъра и радване и заснемане на коледните светлинки. Не че не може и в други дни. Аз лично днес съм си планувала това в часовете преди концерта.
Плюс обстойно разглеждане на любимата книжарница "Хеликон". Чувам легенди за легендарни намаления на албуми и книги там и непременно днес ще ги посетя - Таня и команда.
Ето че и слънчицето се появи, докато оформях четвъртъка като програма. Денят ви да е според и усмихнат, а вечерта - богата на хубаво настроение!
Поздрави от Синоптичната служба!

Няма коментари:

Публикуване на коментар