10.02.2013 г.

Неделя с гарги и гълъби

Неделята ми започна с птички и мравки. Вчера насипах щедро на терасата трохички и от сутринта гаргароните кацат и се хранят. Вече са много по-смели. Преди само си клъвваха и отлитаха, страхуваха се явно. Сега спокойно си закусват, скоро и лигавничета ще си връзват сигурно, за да се хранят и чисто. Радвам им се....Също така мравчетата отново се появиха отнейде и се разпъплиха. Малко са, затова засега само ги наблюдавам и не им оставям много храна. Вредно е за техните размери да дебелеят.
Неделята днес, погледнато от Синоптичната служба изглежда облачна и кълбелива, спокойно можете да се разположите по домашному в нея и да се радвате на топлината на пантофите и на някоя интересна книга. От серията "Бързи, лесно, вкусно" смятам да си припомня как се прави грис-халва. Имах някъде си някаква рецепта....Сигурно и ще си подам носа някъде навън, че цяла събота си го държах у дома, с изключение на леките пазарски прибежки наблизо.
Днес ви желая спокойствие, силна храна, хубаво вино, приятели и смях, неделна приказност и много добро настроение! Може да пробвате с трошички на терасата, хвъркатите животинки ще ви бъдат признателни и е хубаво човек да ги гледа. В момента, в който пиша, се хранят заедно гълъби и гаргарончета. Шарен и красив свят...

Няма коментари:

Публикуване на коментар