16.02.2013 г.

Зелена, по-зелена, най-зелена - събота

Само Траянка знаеше прогнозата за днес по-рано от вас. От Синоптичната служба обявяваме, че днес прогнозата е ...зелена. Може би защото за първи път преди немного години се почувствах безпричинно щастлива, лежейки в окосена зелена трева...не знам. Беше тихо, само тревата отдолу и небето отгоре. Безпричинно щастие. Сравнително късно разбрах, че имало такова. Все чакаме причината да сме щастливи. Нещо, някой да ни направи. Лежах на тревата и позволих на щастието явно да се обади, то беше мълчало досега в мен.
Та зелено и безпричинно щастливо е днес, това е прогнозата. Винаги може да си "съчините" една зелена трева пред очите и да я усетите...А и скоро ще дойде пролетта. След независимо колко студено и снеговалежно, тя ще дойде.
Може и някаква зелена дреха да си измислите днес, аз имам нещо като сакце такова, ще си го сложа.
Нали знаете, зелена трева пред къщи, онази приказна песен. Зелено ми е, защото си мисля и за родната къща, затъжих се...много се затъжих.
Сигурно ще си купя днес някакво зелено цвете да си бодна у дома, макар че само ги мъча милите, защото съм заплес и или ги преполивам или ги държа сухи...Юлка ми ги съживява, тя е магьосница на много художествени работи, защото е художничка, но и може да съживява цветя. Мисля си, че има някакъв вълшебен прашец, който държи на тайно място в левия си ръкав и ги посипва. Разбира се, магьосниците не издават номерата си, а и не я питам.
Юлка Славова е голяма работа тя.
Хайде грабвайте днес зеленото във всички видове - спанак, марули, китки, дрехи и си направете Зелена Събота!
От Синоптичната служба ви желаем усмивки и много сполучливо реализирани зелени идеи!

1 коментар: