2.09.2013 г.

Здравей, септември! /първи работен ден днес/

Добро утро! Чак се и разкихах тази сутрин - в стаята е хладно, прозорецът е отворен, но одеалцето вече е леко, ще вадя пухкавото олекотено шалте. Иначе прозорецът ще си е отворен, чак до зимата. Обичам този хлад и този въздух, който раздвижва предметите, мислите, листата на цветята в саксиите, светлината от абажура...
Днес е първият ми работен ден след отпуската - това славно безвремие. Тенът още не е паднал, мислите се движат доста по-бавно, но ще засилваме оборотите. Ще ви говоря често за оперни работи, защото идва красив сезон. И ще има опери, което много ме радва. И ще има опера на различни места в града - ще разберете много скоро. Както се казва "Операта е навсякъде", тя не е само в познатата сграда на познатото място.
Ще си сложа днес една любима моряшка рокля, да си взема лятото и в първия работен ден с мен. Ако нямате морски десен, може да пробвате с някой веселяшки - на душата трябва да и е добре на работа, да и е светло, слънчево и леко. Може да се пробва и с разни свежи аромати, но само ако и колегата наоколо е свестен и няма да вдигне вой за размечтаването ви. Още по-безобидното е кротко да си сложите морски теми на десктопа на компа и да си повъздишвате отвреме навреме. Скришом и с чувство.
Днес също така може да отидете на откриването на изложба в зала "Байер", а също и да си приготвите тефтерчето за новия творчески сезон, в което ще отбелязвате разни културни посещения. Тефтерчетата са важни малки книги, които винаги ще са на мода, въпреки електронните им братовчеди. Шикозно тефтерче и химикалка издават стил, а той се забелязва и носи точки.
Желая ви спорна седмица, леки и спокойни дни и усмивка, която да отваря всички врати пред вас!
Поздрави от Синоптичната служба на 8-я етаж!


Няма коментари:

Публикуване на коментар