19.09.2013 г.

Утро на плавно падащата светлина

Здравейте, уважаеми! В Синоптичната служба имахме малко прекъсване на сутрешните прогнози поради неразположение на пишещата ги, което отминава, но полека. Не бърза да си ходи, защото сигурно му е добре с мен. Така ще го наречем, че да се възприема по-лесно.
Утрото е така тихо при затворени прозорец и врата на балкона. Затворих ги, защото доста хлад беше влязъл в стаята. А сега стаята е изведнъж кънтящо тиха и не се чуват звуците на утрото. Вижда се само как спуска светлина над блоковете отсреща.
Днес ще е тих есенен ден. Ще бъде задължителен за разходка навън. Още е спокойно и уютно в заведенията с двор, нужна е само жилетка. Още не е студено на носа и краката.Есента полека спуска температурите надолу. И все пак ако не сте си поглеждали топлия гардероб е време да го направите. Така открих, че всъщност нямам тъмни дънки, които ми вършат винаги работа и ще организирам кратка експедиция по намирането им из града. Но пък вече имам боти-бързоходки-от този формат, дето са "до снега".
За днес кодът е раирана риза, да знаете. Хем с дълги, хем с навити ръкави наобяд. Става за всякаква цел и заньятие.
Четвъртъкът също е удобен ден за планиране на почивните дни. За отхвърляне на задачи и разтоварване на петъка. Но без да се бърза, с умерено темпо...Есента обича плаващите движения, все едно минаваш с ръка по въздуха, за да погалиш крилете на невидима птица....
Утре в Операта ще има премиера на "Мадам Бътерфлай", ако още не сте чули.Опера като в музикална кутия, голяма колкото сърце. Сърцето на малката гейша. На тези, дето не ходят на опера, защото било кахърна работа ще кажа - където има Музика, там няма тъга. Музиката е и велик лечител.
...Докато се изкажа и Утрото заблестя навън, сякаш блоковете са белите къщи на фона на ярките сини води на Средиземноморието!
Според ден и бъдете успешни във всички дела, с които се заловите днес!

Няма коментари:

Публикуване на коментар