9.09.2013 г.

Остатъците от лятото и сянката на смокините

Добро утро на всички! Почивните дни свършиха. Бяха три за късмет и пак по познатите маршрути беше пълно. На морето, на обичайното ни място, нямаше хора в бунгалата, но на плажа беше навалица. Тополите вече ронеха листа над покривите, а смокините правеха най-шарената сянка, която скоро съм виждала. Направо сянка от шарени петна - слънчеви зайчета и тъмни зайчета в красив и хармоничен по своему си хаос. Много красиво, много есенно. Вчера, преди да си тръгнем, духна вятър и цялото пространство сякаш се затрупа в листа. Все едно уморен човек се завива и казва да не го тревожат до другото лято. Беше много интересно - изведнъж вихрушка от листа покри всичко.
Морето вече е хладничко, духа непрекъснато, а остатъците от слънце са великолепни - само те докосват, плъзгат се по теб и не ги усещаш жежко, както в предишните месеци. Великолепно е морето през есента - за укротени мечтания и красива меланхолия. Но още никой от алъш-лериша не се е отказал от сергиите и си е на мястото си. Надява се да изцеди и последната капка от ентусиазма на почиващите към волни жестове и купуване на никому ненужни неща "за спомен". Този хъс на нашенския алъш-вериш заслужава да се изследва от специалисти по маркетинг и родни сърцеведи.
Сполай за откраднатите от лятото три дни - беше красива кражба и продължение на сън, който приключи. Днешният ден е вече коренно различен - делови и стегнат, задачите чакат, подредени в редичка.
Слънцето изгрява полека и ще ни даде още ден милостива топлинка и светлина. Днес може да се стегнем така, че да не се разсейваме в романтики - панталон и риза - и да заминаваме да строим къщата на делника. Предстои хубава седмица, заредена от очакването на 15ти септември /първият учебен ден/, който всяка година за мен си е национален празник.
Светъл и спокоен ден, всичко да свършите навреме и в срок днес и да подредите задачките в правилните им редици!
Спокоен ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар