4.09.2013 г.

Бялата блузка на срядата

Добро утро! Започна летописът на шареното небе. Цяло лято беше само синьо, много синьо. Днес - ето го пред мен, е с бели облаци, които отгоре са поръбени с розово. Ще минат дните до седмицата и ще съм си избистрила концепцията за дрехи, след двуразовите ми навличания /вкл.вчера с риза/, по време на които заврях от жега. Днес ще заложа на бялата блузка и жилетче, което може да сваля, когато огрее пак немирното есенно слънце. То си има негов си ритъм на изгряване и разгорещяване, с който се свиква.
Вчера минах по новото мостче край Окръжния съд, изградено по проекта. Ами романтично е. Стара Загора вече си има Мост на влюбените - мога да обявя. Хубаво е за снимки, за съзерцание в две посоки, за изложби, за най-различни прояви. И оттам ще пъплят участници в оперни постановки, които се надявам да се възобновят с цяла сила на открито на Античния форум. Само малко повече любов към града трябва на старозагорци и да снижат своя критицизъм към всичко и всички - и всичко ще е наред. Така енергията може да се използва за създаване на истински свежи неща.
Отдавна не съм виждала този град в приятно лятно строително жужене. Новото мостче вече придоби вид и дори стената на Съда с изкуствената нова зеленина е поносима - като гледка от единия край на моста.
Какво да ви пожелая за днес - сряда е, а тя е нежна и женствена?! Ами като за начало днес е подходяща една бяла блуза или риза. Това е дреха, която винаги е модерна и винаги ходи на всичко. Сега ми идва идея, че до другото лято мога да си събера няколко още екземпляра - бялото е свежо, искрящо и винаги се забелязва с добро.
Пожелавам ви днес да ви е пълно, да ви спори, да ви е усмихнато и щедро на душата, да ви е красиво и замечтано!
Хубав ден и поздрави от Синоптичната служба на 8-я етаж!

Няма коментари:

Публикуване на коментар