26.11.2013 г.

Не е честно да се ходи на работа в такъв дъжд

Добро утро от Синоптичната служба! Не е честно да се ходи на работа в такова време, в което ти се иска да се завиеш пак презглава и да откараш в сладък сън дообяд, докато навън дъждът се излива със страшна сила. Нещо и функциите ми не могат да се събудят в това мрачно и проливно време. А отсреща прозорците на Езиковата гимназия светят и учениците са влезли вече в час. Милите те, тези първи смени продължават от мое време да започват в този безумен час, в който възрастните се приготвят да тръгнат на работа тепърва.
В такива дни обикновено препоръчвам някаква веселяшка дрешка  - ярък цвят, голямо цвете, шал, вързан като цвете, обеци, които се полюшват и пеят или гривна, която звъни...Време е вече да изберете Коледна картинка за десктопа на компютъра и да проверите дали коледната украса за вкъщи и за офиса е в добро разположение на духа и формата. Тази година ще се украся още на 1 декември, така поне съм си набелязала. А то-ето го и дошъл...И Коледната елха пред Общината тази година ще светне рано - на 2 декември е тържеството.
Така, да тръгваме в дъжда, а може утре да се поздравим и със сняг /тогава вече почва моето полу-съществуване, защото едва ходя насам-натам/.
Довечера да минете през Художествената галерия, открива се чудна изложба!
Хайде според и лек ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар