27.11.2013 г.

Сряда - с герданче и миглички

Добро утро от Синоптичната служба! Днес небето над баирите на Аязмото е особено наситено сиво - сиво, ама сиво. Вече не е тъмно, но започва един сив ден. Сив не винаги означава скучен /дори ми е един от обичаните цветове-сивото/. Уникално е, как на неговия фон изпъкват останалите ярки цветове и как хубаво се съчетава с розово, жълто, червено, бяло. Сивото е фон на красиви произведения. Така че да не го злословим, а да го приемем и съчетаем подобаващо.
В тази сряда /женски ден/ отива да си сложим и герданче например /колко отдавна не съм го правила!/. Може и малко повече миглички /спирала/, някакво ярко червило ли, знам ли...Важното е да сме цветни, хубави, женствени.
Срядата преполовява седмицата, на границата и е, значи малко може да позабавим темпото, за да се порадваме повече на някой случайно преминаващ наоколо романтичен миг. Препоръчвам в обедната почивка разходка по новото мостче край Съда /вече ми стана любимо място за преминаване към центъра/. Като му наливаха бетона, ми се късаше сърцето, а сега много го харесвам за разходка, съзерцание и вътрешна усмивка.
Понеже вчера почти цял следобед гледах репетицията на модерния балет "Споделено пространство" в Операта - искам да ви драсна няколко думички за Модерното изкуство. Не го отричайте, без да сте полюбопитствали веднъж дори да надзърнете в него. Постановката е много, ама много интересна и заслужава да има една любопитна и непредубедена публика.
Така, сега към кутията с герданите и право напред в делника! Спорен, усмихнат и шарен да бъде за вас!

Няма коментари:

Публикуване на коментар