11.09.2013 г.

Сряда - тъкмо за влизане в роля

Добро утро! Когато камбаната на Църквата "Свети Димитър" до нас бие в утрини като тази, утрото е някак си осветено, особено тържествено. Денят през есента започва тихичко и на пръсти, още не светят блоковете, светлината не е силна и не озарява прозорците.
Утрото се събужда и се протяга бавно, не бърза за никъде, търси си пантофите - вече са пухкави и топли и тръгва из стаите - да се събужда с различните обичайни движения сутрин /малко гимнастика, силно кафе, някаква закусчица../. Сега се търсят и повече като количество дрехи - една за обличане и една за събличане, като стане топло през деня.
Благословена земя сме с тези сезони, които имат всеки по себе си невероятно очарование. Съвсем скоро есента ще се разгърне в цветове и тогава вече всичко ще засияе от сливането на жълто, оранжево, червено, светлокафяво ....
Но сега сме още в началото и есента е девойче. Днес му отива да е закачливо и гардеробът ще е леко театрален - като за роля. Намерих си любимото моряшко сако и ще отплавам в работния ден с него. Днес ще съм моряче. Вие може да сте каквото си поискате - Милейди от кралския двора, Карибски пират с риза с огромни ръкави, Жокей с тесни панталони...Както се казваше в един надпис на английски - Животът е твърде кратък, за да нося скучни дрехи.
И така - моряшки поздрав от мен, желая ви вятър в платната, осъществяване на всички дневни цели и задачи, похвала от шефа и много добро настроение през целия ден!


Няма коментари:

Публикуване на коментар