3.09.2013 г.

Ризата, моето любимо дрешле

Поздрави от Синоптичната служба на 8-я етаж! Сигурно сте чули, че за днес колегите метеоролози дават жълт код за силен вятър. Времето се установи пред-есенно и му ходят ризите - моята любима дреха. Много обичам ризи, панталони и жилетки. Както и червено, тъмно-синьо, бяло и сиво - мога само в тези цветове да ходя. Но светът е прекалено цветен, да се ограничаваме. Гледам към снимките на Снежка Маринова от Париж и другите европейски градове - по витрините има приглушени цветове този сезон. Обичам снимки точно този тип - витрини, кафенета, хора, дзак през прозореца, от някой ъгъл, красиви внезапни усмивки на минувачи...Така обичам да снимам и чужбината и където и да е - вече. Снимки на забележителни сгради има в Интернет колкото искаш и все от майстори и с хубава техника. На малкото апаратче интересното му е, че светкавично работиш с него - за бързо улавяне на улични, пешеходни, преминаващи, отлитащи моменти.
А също така витрините на чужбината са много интересни /вярно, че това на някои може да звучи гаврошовски, но не е/. И тук има вече големите марки, но няма такива витрини, не - няма. Това с реденето на витрините си е цяло изкуство - не само реклама, изкуство е /за справка - вижте снимките ми в албума във Фейсбук - Лондон, предколеден мой/. Оттук по веригата се размечтавам за предколедни витрини и настроение. Дали преди тази Коледа ще седя на пейка на някоя европейска улица и се вдишвам коледното настроение?! Пожелавам си да ми се случи!
А вас ви съветвам да вадите вече ризите от есенно-зимното скривалище за дрехи и да изберете за днес една с топъл цвят. Лятото още не си е отишло, само е разнообразило климатограмата. И ризата се носи с навити ръкави.
Спорен да ви е денят и ведро - настроението! Вторник обещава да е мил и любящ /даже и към моите чисто нови два малки кариеса, които от днес почваме с д-р Надя да оправяме, брррр!/

Няма коментари:

Публикуване на коментар