30.09.2013 г.

И с резервна усмивка в чантата

Добро утро, мили мои хора! В Синоптичната служба днес сутринта уредите са хладни и влажни. Истинско есенно време е навън. Дрехите започват да съхнат трудно и сивото се опитва да се промъкне навсякъде, от всяко ъгълче. Нормално е да има и такива дни след активното слънцегреене цяло лято. Есента се нанесе в дома и е наш съквартирант, с който се съобразяваме като ползваме едни и същи помещения и вещи.
Днес тя е определено в сръдлив период и не и се усмихва. Може би довечера ще се поразсее, защото има концерт на Квартет "Димов" с вход свободен в Стария театър. Сигурно утре ще си тананика вече, защото хем е Международният ден на музиката, хем вечерта има "Кармина Бурана" в Операта. На другия ден, пак на това място, е Пучини с "Мадам Бътерфлай" - значи есента ще си поплаче. На 3 октомври ще има премиера в Стария театър. Ще и дадем и дни за свободни занимания  в ателието, докато измисли с какви цветове ще нашари листата тази година. И ще ни покаже идеите си на 5 октомври, когато се открива годишната изложба на художниците от Стара Загора. Друга, по-голяма част, ще са изложени на панаира - за радост на мало и голямо в тези предпразнични за града ни дни.
Време е за проверка на чадърите, ремонт на стария или избор на нов. Какъвто и да е по форма и вид, все го губя, все така се случва. Така че си имам оборотни на различни места, където през деня може да се намирам.
Днес определено можем да подсилим тъмния ден с ярки цветове, които прогонват сивото и тъгата. Розовото винаги върши работа в дни като този - то е смел цвят.
Желая ви една хубава октомврийска седмица, пълна със забави и развлечения - може да идете, където си поискате и с когото си поискате. Може да се омажете със захарен памук от главата до петите и да си купите захарни петлета от панаира.
Спорен ден и седмица, стягайте чадърите и носете по някоя усмивка винаги някъде резервно из чантата!
Поздрави от Синоптичната служба!

Няма коментари:

Публикуване на коментар