18.12.2013 г.

Блещукащата сряда

Добро утро! Разсънвам се с Прогнозите, че яко ме е налегнало Предколедното Успиване /замислих се за изписването на тази дума, но и проверих в речника/. Напоследък прескачам сутрини /ех, само как звучи - прескачам с крачки сякаш/, закъснявам за работа, получавам устни забележки, изобщо ....да го отдадем предлагам на немирния Коледен дух, който дърпа одеалото над главата и те завива още повече, колкото повече трябва да ставаш.
В срядата немирният Коледен дух ни е приготвил разни лакомства, днес се хапва сладичко до насита /позволено е, защото на безкрайните купони се танцува и изразходва енергията/. Освен това немирният дух казва да носим днес нещо с лъскавко - дрешка с нишка, с пайети, със стъкълца, да блещука и свети, както му прилича на дрескода тези дни.
Срядата е ден умиротворителен, спокоен, закръглен, женствен. Ходи се бавно, но се мисли бързо и действа също /особено ако пък е за подаръци, над които се колебаем и особено ако са за нас си/.
Така, днес се действа разумно и нежно, но решително. Срядата е ден, в който всичко се решава и развързва от само себе си. Усмивката е задължителна, както и хубавото настроение.
Хубав и светъл ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар