6.12.2013 г.

Никулден в синьо усещане за море

Добро утро! Благословен петък последен от работната седмица и Никулден - честито на именниците днес! У дома има шаран като чудовището от Лох Нес голям, ще пада яко пържене довечера и до Коледа сигурно ще има от него.
Свети Никола бил първообразът на Дядо Коледа, значи днес е нещо като малката Коледа. Позволено е да се правят и получават подаръци. Моята инициатива - всеки ден да подарявам по нещо върви с добър ход. Изобщо с изключение на трудното му събуждане сутрин, дните са хубави и ползотворни.
Снощи поехме три часа красива музика, днес почивка от културата и софра за Никулден. Ако не заспя насред масата, че напоследък и то от доста време Вселената усили темпото на живота и е много ускорено през деня, много наситено, задачки и случки хвърчат на всеки половин час...
Днес се полага да си сложим нещо синичко, не знам защо - от Никулден, който е покровител на моряците сигурно ми дойде идеята. Затова аз ще действам с един дързък клин /петък е и може да сме по-волни в себеизразяването/,  вие пък опитайте с нещо като синьото - може да е цвят, може да е мидички, гривна, обеци, усещане за море....
Желая ви успешен празничен ден днес, да ви донесе Свети Никола нещо изненадващо като подаръченце или добра вест! И честит празник на Бургас и на кмета му, който много харесвам!/пращам му светли мисли всеки път/.


Няма коментари:

Публикуване на коментар