24.12.2013 г.

За Бъдни вечер и очакването

Здравейте в този особено хубав ден и поздрав от Синоптичната служба! Поради завръщането за кратко на младшия служител Жени дадохме кратка ваканция за уредите и прогнозите. Но днес ще дойде Бъдни вечер и е редно да прогнозираме как ще я посрещнем. Разбира се, че тихо и семейно - както се чака едно раждане. Защото тази вечер се съпреживява раждането на Надеждата. А раждането е опасен процес - затова всички се молим за здравето на майката и детето. И чакаме...добрата вест, че всичко е наред и с двамата.
Затова е тихо, кротко, спокойно и всички, които очакваме заедно - сме в един свят кръг. Затова може би /поне при мен е така/ всеки иска да е близо до майка си - до своята лична Богородица, за да го благослови с присъствието си и да му даде сила и занапред. Затова Коледата ни събира от всички краища по света.
Тази вечер племенникът ми Гошко ще изнесе чаша с кафе навън на двора - той още вярва /от една реклама/ че Дядо Коледа идва с подаръците, когато усети аромата на кафе. И мама ще е направила чудна маса - тя много ги умее тез неща. Тате в сърцето си много иска да сме там и ще му липсваме....Но тук ще идем довечера при друга майка, която също чака децата си, а аз живея вече 20 години с едното от тях /пък то пък на всичкото отгоре е именник утре/! Та така...прогнозата днес е късна, празнична и семейна.
Бъдни вечер е мечтателен и романтичен, а Коледата - буйна, алкохолна и радостна. Минало е раждането, всички празнуваме.
Желая ви днес на всички да ви е топло и мило на сърцата! Да ви донесе вечерта само хубави изненади и да не забравяте, какво сте сънували, защото се сбъдва!!!!
Да се облечете с най-новите си дрехи и с най-хубавата усмивка на лице!

1 коментар: