24.02.2014 г.

Последният февруарски понеделник

Добро утро от Синоптичната служба! Ясен и светъл, денят е направо пред мен - в прозореца. Напълно се е съмнало в 7,15 часа, гледай ти! Не само птичките предвещават пролетта, това съмване също. А не съм махнала още коледния венец от вратата. Добре поне че вкъщи прибрах украсата. Не съм измислила още с какво да я заменя. За украси с яйца и зайчета е още рано, ще е нещо с цветя.
Идва първи март, вие купихте ли си мартеници от Делка Кръстева от базара за мартеници, маса №173, оставям ви и снимка за още по-точни данни. http://kulturni-novini.info/news.php?page=news_show&nid=6596&sid=2
Тя не само прави мартеници, а и рисува цветя, пише поезия и е прекрасен фотограф - и по професия, и по призвание. Тази седмица имате достатъчно време да разгледате, сравните и решите, че мартениците на Делка са най-хубавите.
Днес в Къща музей "Градски бит" се открива и изложбата на Таня Иванова - другата Баба Марта в града ни. Таня направи и от бели пашкули на копринените пеперуди мартеници. Такива че да ги погледнеш и да се усмихнеш. Тя сега прави работилнички с деца в музея и е една Баба Марта-учителка-вдъхновителка.
В сряда в Операта ще имаме един страхотен екип на "Крал за един ден" и гледайте да го гледате, че в месеца е по веднъж само /точно Кралят/. Ако не сте решили какво да подарите за 8ми март на мама или приятелка -със сигурност най-доброто ще е билет за концерта в Операта на 7ми март. Красив, лек, ефирен концерт - точно като за любим човек. С чаша вино и още нещо с виното - както си и "отива" на посещение в Опера! Мога да ви и издам програмата на концерта, ако искате, но щом ви казвам че ще е чуден - такъв ще е. Тези, които не са били, но са разбрали за приказния Коледен концерт - още съжаляват за липсата си. Затова сега не липсвайте - там, където е красиво, добро и хубаво.
Пролетта идва и с нея - зелените мисли разпукват. Ако зимата е крила под снега си обстановката наоколо /образно казано за тази зима точно/, сега тя лъсва и блесва с целия си реализъм. И затова ми е някак остро, бойно, не-мечтателно. Романтичната Синоптичка наостри перото и като свърши да пише, го бодва на челото като индиански вожд. Хехехе...
Днес гледайте да ви е хубаво, смислено, богато-понеделник е, започва новата седмица! Аз лично ще я започна в кралско лилаво и с къса пола и вече полите и роклите се полагат минимум два пъти седмично, да знаете.
Поздрави и прекрасен ден от Синоптичната служба!


Няма коментари:

Публикуване на коментар