25.02.2014 г.

Вторник с развлечени артистично ръкави

Добро утро! Едно трудно събуждане във вторник след драматичен сън, ярък като кино. И дълбок, усещането е че си на дъното на кладенеца, дето е Долната земя. Естествено, ний в Синоптичната служба не се оставяме на някакви си сънища да ни владеят през деня. Тръсваме дълги къдрици /някога много отдавна имах дълга коса, без къдрици/ и поемаме да завладяваме делника.
Навън моите приятели си чакат закуската на терасата - гълъбушките, а свраките нещо напоследък ги няма. Сигурно са си разпределили терасите, на които ги хранят и не си стъпват в пространствата. Птичият свят, наблюдаван от Синоптичната служба изглежда мирен, добре разпределен, с ясни въздушни коридори и спокойни полети. За разлика от земния трафик и движение и блъсканицата - не на телата, а на душите ни. Страстта към власт и надмощие, страстите към удоволствия...Майко мила, точно за тези страсти разказва "Вълкът от Уолстрийт", който в наше село Стара Загора се задържа вече не знам си коя седмица в кината. Нечувана работа просто. И сигурно всеки път залата се киска на нечовешки изиграната от Леонардо сцена, когато дрогиран се търкаля по стълбите....
Тази сутрин ща не ща, явно сънят ми се отразява на прогнозата. Тръгнах от мирните гълъби,дето си чакат закуската и завих към низките човешки страсти. То е да знаете, защото в края на седмицата ще раздават Оскар-ите. Затова ми идват такива видения, не за нещо друго.
Иначе днес денят се очертава подходящ /другата дума, която обичам е благоприятен, сигурно сте забелязали/. Подходящ за каквото ви дойде наум - за ново червило с малинов цвят, парфюм с пролетни нотки, шалче на цветчета, чорапогащник на цветчета, бельо на точки...Обезателно се купува нещо мъничко за душата. После се нарича на идващата пролет. После се носи с кеф и настроение. Днес определено няма да съм с пола, че вчера събрах доста студ. Дори ще се накачуля прилично добре с топлото пуловерче, че зима си е...все още. Код: пухкаво, мекичко и с артистично развлечени ръкави, мммм, обичам разни развлечени неща да нося - защото в тях се чувствам като в пижама посред бял ден и посред сериозната си работа със сериозни хора /хехеххе за последното!/.
Поздрави сърдечни на всички от Синоптичната служба на 8я етаж! /коледният венец на вратата е прибран и заменен с керамична подкова за късмет на целия дом и Синоптичната му служба/


Няма коментари:

Публикуване на коментар