13.01.2014 г.

Годината набира скорост

Добро утро! Навън е наистина красиво утро. Още се чуди и то като мен да се събуди ли, напълно ли или да остане полузаспало, че да си досънува - но е красиво. Блещукат светлите прозорци и небето има красив цвят. Не разбрах, какво се случи с вятъра, който снощи носеше развижване и обещания за сняг. Сигурно и той си доспива някъде, но сняг казаха - ще има. Вятърът дойде да ни напомни, че има мнооого време до края на зимата и да не се отпускаме много-много на припек.
Постепенно годината 2014та набира своя ход и започват важните и дела. Ето, ние в Операта ще имаме другата седмица премиера и то не каква да е, а за първи път в страната. /може да побързате с билетите все пак!/. Скоро Народният театър ще гостува в камерен вариант макар в наше село. Общината се готви да приема бюджет, в който се чува, че парите за култура вече ще са на санитарен минимум. Ей такива едни работи в първия месец на годината, януари...Важен месец е, в него избуяват много знаци за после.
Какъв ще бъде днешният 13ти януари ли? Ами спорен ще бъде, работа колкото щеш - за тези, които тях си чака и които си я търсят. Ще бъде усмихнат, отпочинал, ще ухае на прясно нахапана вкусна, захарна, медена, червена ябълка. Аз лично ще се запася с представители от този вид, защото след изобилните софри е нужно новопридобитият глад за още и още храна да се залъгва с плод /да го излъжем, както се казва/.
Днес определено се носи нещо пухкаво и меко като усещане, на цвят угоден за вас и според настроението, с което сте се събудили /моето пухкаво и меко има даже и блясъчета зашити по него/.
Хубав понеделник, с настроение. И умната!

Няма коментари:

Публикуване на коментар