23.01.2014 г.

ЧЕТВЪРТЪК на тънката, в детска възраст мъгла

Добро утро, мили хора! Стара Загора е пак завита с тънка мъгла. Както неведнъж сме съобщавали от Синоптичната служба, тук мъглите са няколко вида. Днешната е от тънките, ефирните, млечните. Хем мъгла, хем се вижда през нея. Бих я определила като "мъгла в ранна възраст" или "детска мъгла". Виж, "зрелите мъгли" са страшна работа - непрогледни, тежки, гъсти, смразяващи.
Какво е подходящо днес да се върши като занимание? Ами обикновено в мъглите е хубаво да се откривателства, да се прави нещо ново. В обедната почивка човек да открие ново магазинче, ъгълче, фрагмент от къща, прозорец с красиви пердета, красива витрина...Да опита нов вид чай, да се пръсне с нов парфюм и да си мисли за него...Днес е ден, изключително подходящ за дребнички удоволствия. Мога да ви предложа и по-голямо - да дойдете на опера или да решите, че ще завършите седмицата утре с посещение на опера. И няма да сгрешите. Сега ще го напиша кратко, но за "Крал за един ден" ще напиша повече във ФБ. Пренасяте се в друго време и понеже на сцената е 1733 година изключително истински направена, чак по някое време се оглеждате около себе си, защото ви се струва, че седите в Ла Скала или в някой пищен театър с балкони, златни амурчета по стените и пурпурни завеси със златни пискюли...
/та няма да сгрешите, ако си позволите и по-щедро удоволствие като операта. Освен това, тя някак си ви прави по-специален, не знам как става магията, но става/. Отнесох се, но тази вечер все пак е Премиерата.
Днес задължително се носи някаква дрешка с бляскава нишка или блясъчета по нея, широк шал с капчица парфюм върху него, за да не дишате мъгла и да скриете нос в шала. Друго какво...за много чай с лимон и кафява захар казах вече.
Остава да сложите усмивката и да сте уверени, че днешният ден ще е прекрасен ден! Поздрави от Синоптичната служба!/сценографията на Боби Стойнов за "Крал за един ден"/



Няма коментари:

Публикуване на коментар