27.01.2014 г.

Айде зимата дойде - честито!

Добро утро! Ето и снегът дойде. Минчо Празников позна, но и младият му колега Емо Чолаков-също. Той каза, че зимата идва в неделя. И тя дойде. На вкус и цвят я опитах точно 15 минути, докато снощи притичах до магазина и обратно. Вятърът беше силен и си беше студено и валежно. Обичам снега и зимата главно през прозореца. Хлъзгавите градски тротоари и улици ме плашат. Вървя бавно, бавно и стигам от точка А до точка Б за двойно повече време. Най-обичам да държа някого под ръка докато ходя, така имам повече кураж. Но не винаги е възможно. Сега събирам сили да потегля на работа в снега. ..
В планината е друга работа, там снегът не ме плаши и студът също. Иначе е добре - снегът донесе свежест във въздуха, притиснат от тежките и душни мъгли. Свежестта сега е чудна, тя е и здраве-въпреки че има грип, той ще затихне и избяга скоро. Когато децата се напързалят здраво и отъркалят в снега, пък и си хапнат от него веднъж-дваж.
Дойде ред на якето ми с пух, който понякога изскача във вид на случайно перце и тогава ми става смешно като се погледна - каква съм маскирала се на човек гъсочка. Иначе пък якето си топли, грешка няма в такова време.
Тази седмица имаме много предложения в културната кошница - може да си вземете от нея разнообразни оперни и театрални заглавия. Утре в Операта е Кралят, на 30ти - много нежната Мадам Бътерфлай, на 31ви - камерната Дидона и Еней. Днес ще пристига Народният театър с камерна пиеса, а май на 30ти - постановка на Бина Харалампиева. Ами стига вече именни дни и софри, време е за повече култура и изкуство. След това много, ама много е подходящо червено вино. Сънищата са артистични и красиви...
Сега би трябвало да ме събуди мисълта за делника и новата седмица, но още не е. Днес действаме с код - топъл пуловер и дебели ботуши. Да му мислят тези,които трябва да са официални на работа. Падне ли снега, не свалям дебелите ботуши дори и под заплаха.
Сънувах, че си избирам някакъв интересен чай в мъничко и много красиво магазинче. В Стара Загора имаме такова, но едва ли ще стигна до него. Сега по пътя ще си купя някакъв що-годе чай.
Пожелавам ви хубав зимен ден, спорна работа, красиви моменти и много усмивки!

Няма коментари:

Публикуване на коментар