20.01.2014 г.

Понеделник - денят между старата и новата седмица

И ето пак понеделникът дойде, добро утро! Тъма навън, разсънвам се много бавно, чашата с кафе е до мен на дивана като коте. Само че е нужно да ме събуди, не да ме приспи с мъркане, че голяма седмица се задава...
И миналата в края си беше много бурна. Не съм писала от четвъртък, денят в който ходих на кино и се върнах с главобол и ми се повръщаше. Сега си давам сметка, че може би филмът има такава една цел - да покаже светът на богатите толкова брутално, че да ти се доповръща, но знам ли...Във всеки случай залата беше претъпкана /четвъртък и промоции/, което хем ме натъжи, хем зарадва - дошли хората все пак на култура. Торби с наркотици, час и половина от общо 3 часа порно сцени, възхвала на яхтите, мацките, омарите, калмарите, златните часовници и возила, които можеш да имаш ако имаш пари. Тъкмо по вкуса на подрастващите, което вече направо ме ужаси /въпреки че е забранен до 16 години, вече го има в Замунда-та за народа тинейджърски и друг/. Народът в залата се смее на велико изиграната от Леонардо сцена, в която той е парализиран от един наркотик и не може да говори и да слезе по стъпалата, а се търкаля по тях. Голям смях, няма що...Не знам защо е направен този филм и защо ще вземе Оскар-и и защо е толкова велик, както казват познавачите. Не че познавам много богати хора у нас, но и тези които познавам ми будят възхита. Парите изострят жаждата за още повече пари, нищо повече. Във всеки случай този филм така ме раздруса, че сигурно няма да ида да гледам "Американска схема", защото ставало въпрос за същите работи. Мерси. В хранителната верига да си плувам като дребна цаца ми е добре. Ползвам един очистителен тих и кротък и напоителен плач отвреме навреме и след него животът пак придобива смисъл.
Така, стига вече с този Вълк, но все пак обещах да пиша и спазвам уговорката. Днес денят започна сивкаво-син, време е за сивичката жилетка, която си обичам и която се развява като бързам, защото е дълга. Та значи дрес-кодът е сиво днес, на което вървят всички останали ярки цветове. Може вече да се поразгледате за предложения за украси - иде Свети Валентин, а така са хубави сърчицата в разните им вариации.
Желая ви успех, да ви върви леко с всички задачи и да се усмихвате повече!

Няма коментари:

Публикуване на коментар