22.08.2013 г.

Важно изглеждащ ден

Добро утро от Синоптичната служба! От вчера си имам фирмено шалче, изработено от неизвестен дизайнер и шивач, което ме намери на едно от местата в града, в които обичам да надничам...понякога. Ето го

Колко са хубави изненадите в живота - мънички като тази, средни, големи...Само да са изненади и да предизвикват едно "Ах" и закръгляне на очите и слагане на ръка над сърцето, когато внезапно се случат. Много обичам така. Пожелавам ви днес една такава изненада, но и вие бъдете бдителни, да не я изпуснете. Невинаги е внезапно избухване. Но винаги е заради откривателския дух, който е нужно да се тренира всекидневно.
Днес този дух ще ме заведе да направя кратък преглед на ново кафене, за което каза Яна /все едно си в Италия/ и ще ви пиша за него. Харесва ми идеята, че едно абсолютно мундарско място, каквото беше това заведение преди може да се съживи от нови собственици за абсолютно нов живот. А хубавото кафе отдалеч го усещам аз, пристрастената към кофеина Синоптичка.
Четвъртъкът е ден спорен, изискан, стилен - не забравяйте да сте на висотата му. Хубаво е да сте небрежно елегантни днес - така, за разнообразие. Един летен костюм и хоп - сте в нова роля. Пък и сакото държи раменете опънати назад, походката е по-стегната и видът делови. Хората насреща ще си мислят "Тази/този няма как да бъде измамен, тя/той е май важна работа в някоя служба". Чудеса прави то костюмът, чудеса. Може да влезете в роля на данъчен инспектор дори. Горките собственици без необходимите разрешителни, ще се стреснат като влезете в магазина им! Шегичка, разбира се!
От фирменото облекло днес си избирам да сложа новото шалче /фишу се казваше по френски мисля/ и това ще е сякаш за днес.
Разбрахме се, че по прогноза ви очаква изненада, която или ще намерите или ще ви намери. За летния костюм - както си решите, не настоявам.
Хубав ден!



Няма коментари:

Публикуване на коментар