29.08.2013 г.

Заминаването на лятото се отлага засега

Добро утро и хубав ден! Днес няма да препоръчам риза с навити ръкави и дънки, защото лятото довери на висок глас, че няма да си тръгва още и вчера се прибрах вир вода и като в скафандър. Жежко си е и това е. И влажно. Такъв е ефектът от преваляващите привечер дъждове. Минимално разхладителен и максимално влажен ефект.
Нищо не остава, освен философски да чакаме есента. Все ще дойде някой ден. Няма да е днес - обещава небето над Синоптичната служба. Блоковете отсреща светят издайнически - вече слънцето завзема фасадите им...
С леки дрешки поемам в делника след малко, чака ме и зъболекар, а това си е преживяване с тих ужас за мен. Така и не превъзмогнах страха от машинката и разните манипулации. Въпреки огромните прекрасни очи на д-р Надя, благата и реч, леката и ръка, непрекъснатото спиране "да си почина" /от пъшкането/.
Днес ще се опитам да си представя полета с макове пред мен, докато д-р Надя се занимава професионално. Да се надяваме, че ще се получи.
Дрескодът за днешния ден са любимите панталони, но от лятна прохладна материя и развяващи се крачоли и ярка, ама сигнално ярка блузка /аз имам нова жълта такава/. И самовнушение, че всичко е както трябва, подрежда се точно според потребностите ни.
Вечерта в 19 часа се препоръчва концерт в библиотеката - на "Еуфория" - и дори гледайте да не пропуснете и да го пренебрегнете пред напоително сядане на маса. Концертът гарантирано си заслужава!
Хубав ден и поздрави от Синоптичната служба!

Няма коментари:

Публикуване на коментар