13.08.2013 г.

Привет! Едно завръщане, три препоръки

Добро утро от Синоптичната служба на 8-я етаж! След като прибрахме следморското пране от балкона, символично отваряме вратите /разбирай прозорците/ на Синоптичната служба след семейната почивка край брега. Вчера в службата имаше разформироване на багажа, кратки отсечки до близки дестинации наоколо /за свикване на вървежа по бетон, не по пясък/, възстановяване на уменията за боравене с компютър /позабравени в 10-тте дни пълна негова липса/ и други подготовки за работния ритъм.
Днес както казах, продължаваме с прогнозите. Виждам насреща - определено ще е горещо. Ако сте минали почивката - ще се разхлаждате със спомени. Ако ви предстои - за вас имам няколко полезни съвета.
1. Не пестете средства за слънцезащитно средство с фактор! Почернява се и с 50ти фактор, а няма да изгорите и си спестявате зачервявания и болежки. Заставам зад Гарние, фактор 50 - прозрачно пръскало, пръв и верен мой приятел вече. /Припомнете си и тази препоръка за ползите от плажното масло http://www.izvorite.com/text/text31.htm/
2. Внимателно си изберете книгите за прочит. Лично аз заминавам за море поне с 5 книги и поне една ме вдъхновява за цялото лято. И тази година се повтори същото - Книгата на лятото ми се нарича "Клуб на любителите на книги и пай от картофени обелки от остров Гърнзи" и просто...няма друга като нея!!! От опит тази година - не четете книги за доктори, болести и болници, определено вече отписвам Елизабет Гилбърт като интересен автор /добре че поне написа "Яж, моли се и обичай"/. /Тук няма как да не благодаря на Мария Донева, че написа в блога си http://mdoneva.com/2013/05/08/klubnaliubitelite/ за Книгата на лятото ми, на Снежка Маринова - че прочете блога и прочете книгата, за която ми говори дълго и че накрая тя попадна в мен в точното време и за точното място/
3. Движете се много - и ума и тялото! Покоят да почака, а и той си знае, че е краткотрайно състояние, което трябва да бъде повикано.
В краткосрочен план за днес - ви желая добро настроение, синя дрешка, бяла надежда. И да не забравите - довечера в 19 часа в Библиотека "Захарий Княжески" - Концерт на Анандита Басу-класическа индийска музика и танци.
До скоро и поздрави от Синоптичната служба!




3 коментара:

  1. Искам книгата, ако вече не си я пуснала по трасето:)

    ОтговорИзтриване
  2. Това с книгите е добре, но повече важи за хора с по-дълъг стаж в семейната школа. Моят е двегодишен, така че книгите засега са на заден план поради по-интересни и сладостни занимания по време на почивката :))))

    ОтговорИзтриване