10.10.2013 г.

Денят на Верди, денят за творчество

Добро утро! Навън е млечно утро - над баирите на Аязмото е леко и фино млечно сиво, тънък като коприна въздух се стеле над града. Не се личи да бъде слънчев, но ще е гальовен и добър ден. Утешителен в известен смисъл. След вчерашната надпревара на събития и задачи, днес му прилича да е по-спокоен. Да е творчески ден - ден за съчиняване на разни красиви неща - стихче, есенни украси, може красив маникюр, може някакъв изненадващ околните грим /нали има един, дето му казват опушен грим, той най-отива на есенното и зимно време/.
Да е творческо време днес се предполага дори и от факта, че днес е рожденият ден на Верди например. В операта ще има "Травиата" - една много естетска за окото и ухото постановка с любимецът ми Марк Фаулър. Той е такова лъчезарие и талант, благодаря ти Австралия, че ни го прати насам!
Творческият ден днес предполага и артистични дрехи - например винаги съм искала да имам риза с бухнали ръкави, в стил Карибски пирати. Някой ден ще се пременя с някоя оперна такава, че да ми мине меракът. Носи се също пончо или огромен шал - есента е благодатното им време, а винаги се забелязва така облечен човек по улиците. Забелязва се като едно артистично петно, внасящо очарование в помръкналата обстановка.
Друго какво да ви пожелая - студено е, но свеж въздух липсва в стаите, така че често отваряйте прозореца. Може и някоя красиво листо неканено да кацне на пода. Листата и те сега се ветровеят активно насам натам....
Слагайте усмивките и четвъртък - здравей! Хубав ден от Синоптичната служба!


Няма коментари:

Публикуване на коментар