17.10.2013 г.

Чадърче и гумени ботушки на картинки

Добро утро! Навън вали и със сигурност искате да слушате дъжда от дома, нали? На човек обикновено не му се излиза в такова време. Спи му се, мързеливо му е, някак си му е заслушано - звуците на дъжда не предполагат да си буйно активен и мотивиран за действие, а да си лежерен, мек, отпуснат.
Обаче работният ден предстои и е четвъртък, макар и предпоследен работен ден и той си иска своето. Иска мобилизация и организация, малки листчета със задачи, които да задраскваме в момента в който биват изпълнени /задачите де/. Онзи ден разбрах, че не бива да разговарям по служебни въпроси, когато съм на улицата и в движение, защото забравям после задачите и темата. Разсейват ме уличните звуци явно, то малко е нужно да се разсея човек, който по природа си е леко отвеян и със склонност към дневно замечтаване. Най-добре да съм в близост до бележник и химикал и да си запиша. Открай време хартията ми е верен приятел - обичам я във вид на книга, на бележник, на всичко, което е хартия /включително и аромата и/....
Днес имам да прибирам от 2 места 3 различни книги - за служебни цели и е просто чудесно, че ми разрешиха да ги купя, винаги ще си трябват те и е хубаво изобщо където работиш да има макар и миниатюрна, библиотека. И картини и/или фотографии/не от магазина за един лев/, но това е друга тема....
Днес е позволено да се носи всичко, което е непромокаемо, за да не се измокрите в дъжда, разбира се. Може и едни весели гумени ботуши, продават ги в последните години по магазините - целите са на картинки и са голяма веселба.
Също така се носят закачливи блузи, на разни сладурски щампи - иде петък все пак, когато всичко е позволено.
За днес вечерта моля ви - не забравяйте да идете на откриването на голямата изложба в Художествената галерия - Златю Бояджиев и Бараците. А за след това - по избор в Кукления театър /Аз,Сизиф/ или в Операта /Царицата на чардаша/-  което и да изберете, няма да сгрешите.
Хубав ден и поздрави от Синоптичната служба!!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар