2.10.2013 г.

Дълго пиене на чай от върбинка

Добро утро! Тъмно е, когато пиша. Мога само да усещам началото на деня. Той винаги е изненадващ напоследък. От обяд вчера до вечерта температурите паднаха рязко. Направо се сгромолясаха надолу и снощи вееше див хлад от терасата, че и вятър и чудо.
Дрехите пак кацнаха на сушилника, разпънат в стаята. Така тя заприличва на катун/че/ - айде умалително да е, да не е рязко. Този октомври се развихри от първия си ден още. Забрави, че сме си поръчали циганско лято, красиво нападали листа с много нюанси, бавни и дълги разходи сред дърветата в парка, дълго пиене на чай със сързерцание на утихналата природа, ръкавички без пръсти, шалове за намятане...
Днес се е приготвил да раздава шушлякови якета, като го гледам навън в тъмното. Надявам се скоро да си спомни, какво е обещал и да побърза с доставката на една топла, щедра и богата есен.
Днес се облечете хубаво и топло. Не забравяйте чадъра. Гледайте да не ви отвее вятъра в посока, която не познавате. Но ако пък ви отвее - оглеждайте се за интересни вещи и хора, те винаги се срещат по непознатите пътеки и с някои става внезапно сприятеляване.
Може да опитате чай от върбинка или капучино с дъх на бадем в Дръмс - вече излиза на мода дългото пиене на топли течности и разговори в ретро обстановка.
Спокоен ден и много усмивки!

Няма коментари:

Публикуване на коментар