23.10.2013 г.

Сряда с плетената жилетка на баба

Добро утро! Направо си е чисто тъмно навън, което затруднява обективната Синоптична прогноза за днес, но пък ще пробваме с една интуитивна, та да видим как ще излезе. Обикновено ги докарвам верни.
Според мен денят ще е красив и топъл и днес. Подходящ за нова серия красиви есенни снимки. Вече много приятели качиха такива във Фейсбук, но засега личната ми класация водят снимките на Таня Калчева. Ей, опасна жена - хем върти Кукления театър, хем премиери и фестивали прави, хем като рече да отпочива - го прави пак добре и красиво! А че и фотограф се извъди добър, браво!
Още не съм минавала да видя дървото Гинко в парка дали е станало на жълти въртолетчета - така им казвам на листата му, защото като падат, се въртят във въздуха. А като се настелят по земята - става килим от злато.Някъде чух, че дървото Гинко е присадено от Аязмото в парка, което било рисковано, но явно му е харесало мястото и се е развило в цялата си прелест.
Хубаво е тези дни да си носите фотоапарата или разни снимачни техники от телефона си да ползвате, но да съхраните миговете и листата на есента, защото са чиста красота. Неповторими са. Чуден сезон е есента!
Вече е и времето на дебелите плетени жилетки, не че имам такава де, но ги харесвам, много. Имам дебело плетено пончо /пак ще спомена Таня - тя има всякакви артистични пончо-та, то е дреха измислена за нея!/ Та дебелите, плетени жилетки са си класика отвсякъде. Мисля даже, че и във фирмите, в които трябва да си костюмар, са разрешени. Те /жилетките, не фирмите/ спомнят за две дебели куки и ръцете на баба, които творят точно и само за теб. Всеки има по нещо си, изплетено от баба. Плетената жилетка е един от символите на домашния уют.
Така, стана една прогноза точно като за сряда, дето е женски ден...Желая ви мека, светла, топла, златна есенна сряда и спорен ден! Поздрави от Синоптичната служба!



Няма коментари:

Публикуване на коментар