18.10.2013 г.

Люлеещ стол, книга, нощна лампа с ресни

Добро утро! Небе на райета, птици по двойки и последен работен ден - е формулата на днешния петък. Ще приключва едно безкрайно препускане в делника от задачи, поне за мен. Голямо четене, писане, брисане, връщане, поправяне падна за неща, за които се самообразовам в момента. Чета и уча, греша и се уча, поправям и се уча. Не че имам нещо против ученето - даже много обичам да ходя по семинари, което не ми се е случвало от години. А и в културата явно се предполага, че всичките сме изучени на всичко, умни и културни. Нали сме от културата. Иначе в последните дни гледам че в града се е засилило движението по просвещаване на просветата по някакъв проект и учители от цялата страна май се обучават на нещо си в скъпи хотели. Няма лошо, няма лошо.
В днешния петък ви желая спокойно да си свършите всички задачи, да планирате почивните дни добре. Препоръчвам посещение на Августиада в Музея, където ще има изложени над 200 вина и не само може да опитате, а и да си закупите някое червено вино за отморяваща вечер.
Интересно събитие се очертава тази Августиада, непременно я посетете.
И тъй като небето е на райета днес - препоръчително е да имате такъв десен по себе си, ще бъдете в тон с природата.
Може да потърсите хубава книжка за четене - върви с виното вечер. Размечтавам се и за люлеещ стол, нощна висока лампа с ресни на абажура по старовремски, пантофи с пухкаво вътре и вълнен халат на шотландско райе.
Петък е, няма спор, щом размечтаванията ми са в тази посока....
Лек и крилат петък и спокойни почивни дни!


Няма коментари:

Публикуване на коментар