14.10.2013 г.

Есенна соната в лека мъгла

Добро утро, уважаеми приятели на Синоптични-те! Започва нова седмица, есенна и песенна...В събота пекна слънчице, народът наизскача като из шубраците, напълни улиците, младежите бяха по къси ръкави, аз - навлечена, но с любимите слънчеви очила и на шарена сянка пих хубаво червено вино по обяд. А в неделя - хоп - и мъгла, лека, тънка и плътна - полегна над града и се не вдигна цял ден.
Взирам се сега през прозореца, уредите са настроени фино, но още е тъмно, вижда се отново мъгла, а на усещане - се усеща една хубава, приятна, емоционална, ползотворна седмица. В която не бива да се пропуска нито цвят, ниго миг, нито ъгълче,нито светлосянка от есенната красота. Дори и от красотата на мъглата - дори и да разкашля алергично децата ви, както преди правеше с моите. Минава като пораснат.
Днешният ден преполовява месеца, разделя го на две равни части. По-близо сме вече до ноември, отдалечаваме се от септември. Посвикваме със студеното, радваме се като деца на топлото всеки миг, когато грейне слънчицето. Тялото ни минава през доста вън резки температурни промени тази есен. Изважда всичките си резерви да се защити на завоите. След уседналото жежко лято, сега есента е много променлива, капризничи тази година, но така са дамите от висшето общество. А когато е спокойна, слънчева и ведра - е така красива...Нищо не ни остава, освен да я обичаме във всичките и разновидности и да и прощаваме - защото е така щедра и твори много красота.
Днес може да пробвате с кафявото в дрешка - то има милиони варианти, аз обичам този светлия, на капучиното и си мятам едно прясно изпрано и ухаещо на омекотител якенце, дето си чакаше реда.
Малко картини от женствената есен ви предлагам тук, аз ще пробвам да си украся екрана на компютъра с някоя от тях, че са красиви.
http://www.79ideas.org/2013/10/the-feminine-autumn.html#.Ult0cNK8CZ0
Смело напред, с подредени в тефтерчето задачи, много успехи и хубаво червено вино довечера ви желаем от сърце в Синоптичната служба!

Няма коментари:

Публикуване на коментар