8.10.2013 г.

Светлорозовата дъга тази сутрин

Добро утро! Няма как да не ви пиша тази сутрин - уникално утро се разкрива пред очите ми от прозореца. Такова красиво небе скоро не съм виждала /пауза, за да го снимам и продължавам/. Блееедорозова облачна дъга се е протегнала на хоризонта и на цялото небе във височина. Ситни облачета, един в друг и плътни, не реещи се свободно са заели цялото небе пред мен.
Каква хубава гледка за събуждане. Светло е и децата ще намерят по-лесно пътя за училище, но как ще учат в 7,30 - не знам. И сигурно още са без парно, всички сме, всички още очакваме топлината и светлината на циганското лято....Когато слънцето и листата на гинко-билобата са в еднакви цветове и не знаеш кой е на небето, а кой на земята.
Миналата година имаше най-красивата есен на света - топла, богата и щедра. Бавна и разкриваща се всеки ден. С чудеса всеки ден.
Тази долетя на метлата на студа и прилича на чиновник, който си гледа часовника на ръката непрекъснато и си спазва работното време до точка и запетая, включително почивките за работа с компютър. Поне засега.
Днес мисля че ще е свестен ден, ще има доста задачи, затова се подгответе с отморяващи музика, красиви картини, дълга разходка наобяд, някой свеж фреш....Дрескода повелява да е спортно и удобно, елегантно и в топли цветове. Но спортно - днес ще има да се тича насам натам.
Розовата магия изчезна вече пред очите ми - и то за минутите, които пиша тук, стана бяло и обичайното светло сиво.
Утрото беше подарък за очите! Светлорозов ден ви желая и много успехи!

1 коментар:

  1. Oще в съня си усетих розовото небе да се прокрадва през прозореца. Още по хубав беше и изгрева.

    ОтговорИзтриване