15.10.2013 г.

С малки стъпки в мъглата

Добро утро! Народе, ще се намерим в мъглата, убедена съм. Днес е по-гъста от вчера. Значи е нужно да изберем ориентири: да размотаваме нишка, да ръсим трохички или жито след себе си, да си носим джобно фенерче - всичко, което може да свърши работа в такава неизяснена обстановка. Може дори да запалим ароматна свещ в офиса - всички ще са изненадани - приходящи отвън и находящи се редом до нас колеги. А да си изненадан е хубаво, това е проверка на сетивата - тънко и здраво ли са изплетени.
Препоръчително е в мъглата да не тръгвате на далечни разстояния, да си ходите пеша близко, но сигурно, да ползвате за ориентир сърцето си, да не вземате важни и съдбоносни решения, да ги оставите за по-подир, да не се обърквате в думите, да пазите стройна нишката на мисълта, да имате цел и ежечасни малки цел-ички, към които да се движите стъпка по стъпка.
Ако имате пък излизане извън града, също не бързайте, спрете колата някъде и погледайте и дишайте есенната красота.
За днес се препоръчва топъл и широк шал, в който можеш да се сгушиш и да наметнеш и на раменете, широка усмивка и малки, леки стъпчици - като за ходене в мъгла.
Усмихнат ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар