14.04.2014 г.

Седмицата на чудото

Добро утро и хубав ден! Една тежка и красива седмица се е задала, дните преди Великден...Стихнали и дълбоки дни, особено наситени. Тази сутрин също е такава - сгъстена на светлина и очакване за прекрасен ден. 
След почивните празнични дни времето се върти бързо и часовете летят ли летят...Цяла събота бяхме на зелено, топло, разлистено, красиво, приятелско и лъчезарно място. В неделя ми беше френско от сутринта с Френския театър до вечерта - с френския филм "Млада и красива". Толкова ми харесва реч, различна от заливащата ни английска, че за тази вечер имам италиански филм "Великата красота". Чака си на реда и един скандинавски филм...И може би ще открия още един френски и така...
Седмицата днес ще открият 7 малки пилета и 2 поотраснали, но все още ученици Макс и Мориц в Операта. Днес е премиерата и всички се вълнуват. Цял салон с деца ще шуми и ще се смее, госпожите ще укротяват малките бесове. Много е забавно, но да не си госпожа. Все ти се иска питомците ти да са по-възпитани, а те не са. И за 4 години в начален курс и за следващите до края - можеш да правиш само едно - да ги ОБИЧАШ. Това децата не забравят цял живот. То и остава за цял живот като аура около тях - да ги пази и закриля. Обичта има такова свойство, затова е хубаво да се приема по много и в неограничени количества в детството. Вярно е, че после като голям човек винаги я търсиш същата и обикновено не я откриваш. Но пък имаш много от нея в себе си, да я раздадеш и да промениш света в радиус поне около собствените си тяло и личност.
От сърце ви желая хубав и необикновен ден! Бъдете усмихнати, сложете си новите дрехи в тази прекрасна седмица и огрейте навън! Поздрави от Синоптичната служба!


Няма коментари:

Публикуване на коментар