16.04.2014 г.

Творчески настроената сряда

Добро утро! Днес утрото е мъгливо, протяжно, светло сиво, рехаво...Коренно различно от вчерашното утро. Ден с ден не си приличат в тази динамична пролет. Да, тази пролет наистина е като една тинейджърка с побъркани хормони. Цялата и природа напира да се изяви цялостна, но някак си не успява да се събере от отделните части. Днес е една, утре друга...Ревове и сълзи от търсенето на себе си в задаването на въпроси и сравняването с други. Обаче пролетта бързо ще стане зряла, ще прелее в съвършено завършеното лято и кротката есен. Скоро ще е окончателно красива - май месец идва и към 24 ще е прелестно.
Днес е сряда и освен за женски занимания, денят е подходяща за всичко, което е хубаво да бъде изговорено и направено. Поне такива намерения имам аз. Хубаво е да го направим красив от началото до края му. Този ден заслужава, той и това очаква от нас - да го съживим и оцветим. За вечерта съм замислила някаква Великденска украса да наредя - ще видим къде. Има толкова интересни сайтове с идеи за ръкоделия...Творческият дух избуява като след пролетен дъжд. А той не е пролетен, този дъжд на сивота и бездушие. Но творческият дух расте и се разпространява сред народонаселението ни - противно на всичко криво и не на мястото си, което ни заобикаля. Това ме радва - с творческия дух. Приятелките ми майсторят чудни работи, направо са невероятни. Блоговете с гозби /и то отразени на апетитни снимки/ стават все повече и от гиздави по-гиздави. Да се почудиш какво да сготвиш по-напред...Третото чуднотворчество е точно фотографията - абсолютно отприщване на таланта, дремещ у много хора. Правят такива хубави фотоси...Напълно в реда на нещата - знаменитата снимка на Битълсите на пешеходната пътека била направена от любител, който чакал съпругата си да излезе от студиото /четох в един сайт, колкото ми позволява ученият в разни краткотрайни курсове английски език/. Това с езиците също е необятна тема - в избуелия творчески процес влиза и страстта да учиш езици. Влиза и страстта да правиш ремонти, пребоядисваш, разместваш, освежаваш.../ей те точно тази ме е обзела тези дни и вече имаме договорка с Майстор Владо как да я изразя тази страст по най-подходящ начин, така че да и прилича на малката бърлога, която обитаваме/.
И така, творческата сряда е вече налице. Имам някакви листове зелена хартия у дома и сега ще ровна набързо за идеи за украси. Имам наличен малък плюшен заяк с шапка, плюшено петле, което кукурига и се казва Герчо, кошничка, зелена трева...ще стане работата Великденска. 
Днес бъдете пъстри и весели - във всички цветове на дъгата. Хубава и спорна и творческа сряда ви желая от сърце!
Поздрави от Синоптичната служба!

Няма коментари:

Публикуване на коментар