9.04.2014 г.

"Отнесени от прехода" - мой вариант

Добро утро! Преди да почна да пиша прогнозата, с Краси си говорим за синовете и евентуалните им гаджета. За нашето поколение, дето се казвало БДС /Български държавен стандарт/ и за Поколението Y, което прави кариера до моите години и после се оглежда защо е на хребета само и задава ли се отнейде някой, че да продължат двама. За трима времето все се отлага, природосъобразните и природозащитнически каузи го запълват цялото. Ако се появи третият, той се храни с палачинки от овесено брашно и кленов сироп до навършването на 18 години и не се разрешава шоколад и помилване по главата от случаен минувач, докато е в количката. Тегли се на всеки 30 минути, за да не наддаде и веднага се слага на режим, ако качи. Храни се с еко и биопродукти от ферми високо в Алпите, расли на тучни ливади и с мляко от истинска родопска Милка. Много често е вегетарианец, понеже майка му изповядва тази вяра за защита на животните и недопускане на насилие. Обличат го в дрешки от еко-памук. Ходи по разни модерни способи да се обучава, а като цъфне в родното училище плебеите му тръсват един бой за Добре дошъл от Валдорфската детска градина. А в столовата само ще гледа другите как ядат общото меню с хляб с глутен и продукти не от еко-ферми.
Хехехе, има няма 10 и малко повече години, а толкова различни хора. Вероятно от другата страна и ние изглеждаме смешно. Жени мисли, че съм прекалено емоционална, не се поддържам, нямам високи критерии, допускам много компромиси, отвявам се, патетична съм...Наистина поколения, далечни като Галактики...Кой знае каква природосъобразна снаха ще ми се падне /вече от модни течения, стойки, чалъми и изисквания не знам дали се вижда сърцето, дали може да се познае обичта в тяхната възрастова група?/
Може би се замислям и пиша по темата, защото снощи се упражнявахме над есето "Отнесени от прехода", което са дали на предварителния изпит по журналистика. Горките деца, как искаме да се видят в огледалото, което ние им сътворихме от някакъв странен пясък с някакви странни форми и повърхност?! Оставени да се отглеждат от Интернет...Но защото и те ни отричат, това си е неоспорим и преживяван от мен и много родители факт.
Днес е сряда и аз мисля да потеглям с артистичния катун за Пловдив, дето ще поставим оперетата "Веселата вдовица". Слънцето пече и като седна на Главната в Пловдив на кафе, ще се радвам на местните гъзари, които се носят много артистично. Много по-различно от наше село, да ви кажа.
Сега ще трябва да измисля и дреха, достойна за Главната на Пловдив. То ще е нещо удобно, но шалът трябва да е завъртян гъзарски. Това е то Филибето!
Спокоен  и слънчев ден и много усмивки!


Няма коментари:

Публикуване на коментар