22.04.2014 г.

Да ви върви на зелена светлина през целия ден

Добро утро след 4те почивни дни, от които един слънчев и без дъжд! Изглежда сърцето се затъжва и от 3 дни дори мрачни и дъждовни и се радва на слънцето, когато се появи със сила и страст. И не само сърцето, тялото също. Лицето ми наистина бързо-бързо има начален тен. Както се казва - побърза да налепи слънцето по себе си, та да си го носи по-дълго. Още няколко такива дни и мога да казвам, че съм ходила на Карибите. Айде, на Канарските острови, че е по-близо.
Размечтах се малко за морето, проверих си плажния стол, на който си седя в захлас и чета книги под чадъра - в изправност е. Шапката с огромна периферия е налице, кремът с фактор-също. Докато дойде време ще се намерим и с книгата ми за море - винаги става така, че запомням цялото си лято с книгата, която чета на плажа. Преди доста време беше Изабел Алиенде /целенасочено всичко издадено от нея/, после "Шантарам", миналата година - "Клуб на любителите на книги и пай от картофени обелки от остров Гърнзи" /и двете благодарение на препоръката на Мария Донева, за което и за красивите стихове, разбира се, съм и много благодарна/. Една подобна книга и цялото лято минава като роман...За съзерцателните натури, разбира се. Иначе другите си скачат с планери и катерят планини на воля. Макар да не съм по природа от тях, понякога се увличам от общата им воля и тръгвам с тях. 
Пишейки за летни бягства, се сетих за градинката, която вчера създадох на терасата и че ще трябва да се полива, но и за това си има Юлка-да ми е жива и здрава. Тя не само полива цветята, но и ги къпе и им говори и като се върна от лятното лежане на плажа - те са свежи и бодри. Юлка е специалист в обгрижването на всичко, що е живо на този свят - от "детета" собствени през цветя, баби, учениците и и т.н. Отдавна съм и казала, че ще я предложа за канонизиране-Юлка е самото търпение, грижа, обич и внимание към ближния.
А градинката ще ви я покажа, но имам още 3 саксии да засадя и около тях да подредя пейзажа с камъни и разни там клони и дърве, каквото ми хрумне...И ще стане един панелено-балконски ажур...
Днес да не забравите да идете на работа, а после непременно на спорт, може и разходка из Аязмото. Яйцата се ядат с кеф със зелена салата вечер - и нищо друго обаче. Така се отслабва полека, че лятото идва и няма как да се крием в дрехи вече. Днес определено се носи нещо зелено - като природата буйна навън. Освен това се пият фрешове и се споделят истории от почивните дни, както и сполучливи рецепти за разни вкусотийки.
Поздрави от Синоптичната служба и пожелания за спорен работен ден днес!!! Да ви върви на зелена светлина през целия ден!


Няма коментари:

Публикуване на коментар