1.04.2014 г.

Привет април и ти, първи негов ден!

Добро, добро утро в април! Оооо да, първи април е, да внимаваме да не ни излъжат. При мен се случва, това е от вроденият наивитет и вяра в хората. С годините се видоизмени и се появи невидим втори план, в който зад вярата все стои един въпрос на съмнение, който обикновено е "Ама искрен/а ли е?". Особено за хора от светове, които не познавам - като тези, с които работя сега. Но вярата продължи да си я има. Нищо не мога да направя по въпроса...
Доста често тази вяра произвежда малки чудеса и красота-от различни размери. Така както снощи в Операта. Някакви интересни хора ли бяха дошли, от понеделника ли е, че не са изморени, от друго ли - но сякаш бяха дошли да подарят своята вяра на хората в оркестъра и на сцената. Не да обсъждат, да критикуват, сравняват и съдят, а да подарят вяра. Вероятно имаше доста приятели на изпълнителите. /Вярата винаги е много съсредоточена и попада в целта, когато е насочена конкретно към някой/. Обаче сякаш повечето бяха свободно рееща се публика, решила да се забавлява и да окуражава изпълнителите. Може би публиката си донесе от фриволния дух на почивните дни. Може би от пролетния дух на последния ден от март. Може би защото бе пожелала точно това да гледа, а не просто да се разхожда сред ВИПове на премиерата....Не знам, но снощи музиката направо се втурна като в ски-слалом, на лицето ми се залепи една усмивка и не се махна, че си и легнах с нея.
Вероятно скоро ще напиша похвално слово за публиката и нейната страхотна сила. Вече съм започнала да и правя психопрофила. Надявам се днес да бъде от същия "модел", който беше снощи - много лъчезарна, много ведра, много окуражителна. С много вяра. Вярата, както и любовта, винаги са целебни и съживителни в големи количества. Те са като чист планински въздух, който публиката внася на сцената - за всички, които играят СПЕЦИАЛНО за нея.
Голям кеф, от снощи си имам за сравнение две представления, две жени в главната роля, двама Графове, две почтени жени, двама влюбени в тях мъже - ще си ги опиша, като му дойде времето.
Сега ви пожелавам светъл и красив първи април. Ако ви излъжат, поне да е светла и красива лъжата. Ако не - още по-добре. Здрави и щастливи и не знам защо така мисля, но днес е ден за някаква синя дреха.Поздрави от Синоптичната служба!


Няма коментари:

Публикуване на коментар