17.04.2014 г.

Четвъртък - още малко остана до петъка

Добро дъждовно утро! Ама здравата шуми този дъжд навън - направо е затиснал града. Сутринта по-рано още не беше събрал сила и някакъв лъч използва ситуацията да се провре и освети една точно сграда. Прозорците и блестяха, сякаш отвътре има пожар...или Виенски бал и светят кристалните полилеи навсякъде. Нямаше нито едното, ни другото. Просто сутрешна, насочена с прожектор светлина, която направи много интересен ефект на греещи прозорци. Остатъците от светлината бяха разпилени, но тук таме, из няколко по-предно разположени сгради.
И този ден от Страстната седмица ще бъде необикновен. Вчера след толкова зор, писане, брисане, броене, ходене, разговори и тн каталясах и се възродих в свободната за първи път от толкова време заличка за йога. Днес вечерта ще съм зрител в Операта. Седмицата започна с детска премиера и смях до сълзи, пък тази вечер ще е минорно, лирично, тъжно, но и не съвсем - заради музиката. Харесвам тези католически песнопения, харесвам и източноправославните, разбира се - с орган, без орган,всякак...Някак си са ми над пространството и времето, отнасят ме...
Вечерта вече е планирана, какво да ви кажа за деня?! Ще започне с малка кифла с мармалад, то се знае - срещу АГто ги правят ама направо мммммм....Ще продължи със задачи, д-р Ненова вече ще ми затвори пулпитния зъб наобяд /след като му извади нервите и душицата и кореновата система/, после пак задачи, между които ще провра малко творческо писане, че отдавна не съм го правила /но ще видим дали ще има време/. 
И така четвъртъкът започна да се търкаля вече из нивката си...Идат почивни дни, в които мисля да стигна до мама и тате и стълбите на двора, на които е толкова сладка вечерната цигарка преди сън. Освен това пеещият градски часовник работи изрядно и се чува чак до нас как отброява часовете с патриотични мелодии и то си ми е направо радост на сърцето.
Желая ви спокоен четвъртък, лек и светъл, обличайте се топло, че е студено. В зелено, че все пак е пролет. И бъдете уникални!
Поздрави от Синоптичната служба!

Няма коментари:

Публикуване на коментар