10.06.2013 г.

Грациозният понеделник с познати черти

Добро утро, слънчево утро днес, ще видим докога. Разликите в температурите направо блъскат телата от топло в студено, от много топло в много студено. Изобщо горките ни организЪми, природата все поставя интересни експерименти за изпълнение, дали ще издържим, колко, докога...
Продължава този бесен ход на времето и юни дойде и пак не се спира. Сигурно изведнъж се замре през юли и август, дано. Да се пресели народът на морето и по планините, че и времето да се успокои с това бързане. Кадрите се сменят светкавично сега и всичко се размазва пред очите, събитията следват бясно едно след друго и не можеш като премине едното, да помълчиш за него и в тишина да го осмислиш, защото веднага идва следващото.
Може би е хубаво сам да си отделяш време за безвремие през деня, иначе никой друг няма да го задели вместо теб. В днешния ден имам насрочено такова време и му се радвам още отсега. Свързано е с приятел и приятели, което прави безвремието още по-красиво и съдържателно.
Отделям си часовете отсега и правя заключ!
Иначе какво да ви кажа друго за деня? Освен че е рожден ден на приятел, което го прави особено привлекателен. От сутринта виждаш чертите на човека в него - златисти отблясъци, бяло с едни мънинки лунички, но тук таме, големи очи, някаква нетрадиционна за понеделник грациозност, която се чудиш отде се взе...? Такива ми ти разни неща.
Ако сутрин си помислиш за даден човек, сигурно ще откриеш чертите му в началото на деня и през развитието му. То човешката фантазия край няма и начало.
Днес в чест на Грациозния Понеделник, както го нарекох, ще се постарая да ходя повече изправена и с изпънати рамене като балерина, стъпвайки малко с ходилата навън както ги гледам че вървят. Но преди всичко ще тренирам грациозност в движенията. Цял ден. В чест на Приятеля, който му даде чертите си.
Честит понеделник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар