13.06.2013 г.

Моряшки привет на райета

Привет! Без дъжд, но с вятър...Добрата новина е, че е поне хладничко, а на хладно се мисли и действа по-добре, по-рационално. Дано не вали на откриването на джаз форума довечера, но пък каквото дойде. Резервно място - Синдикалния дом, знаем го.
Снощи полузаспивайки слушах нова песен в Шоуто на Слави, ще стане летен хит, мелодична. И тази "А дано, ама надали" и тя готина. Може пък довечера в СТЗ да произведем джаз хит на лятото. Волно време си е то и предизвиква към творене на такива закачливи едни музики. Никой не иска от теб да си различен всеки ден. И един и същ да си, едно и също да си припяваш - лятото довършва всичко останало, донакъдря го, доизмисля го...Лятото е приказно време.
Душата ми се пренесе в Созопол и не ще да се връща. Пиша и сърцераздирателни мейли, не ще. Обула е джапанките там и панталонки с ластик на кръста, потника и шапката идиотка и ходи да се щура из Стария и Новия град с фотоапарат, да зяпа на хората през прозорците, да снима цветя и котки, миди и морска пяна. Блазе и.
Сега в нейна чест  мога да си сложа моряшкото сакце и да потегля в делника. Той и той, милият, не е особено бодър за всекидневното си случване, но няма как и той като мен философски приема нещата от живота.
Айде моряшки привет на райета и успешен ден с мисъл за бягство до морето!

Няма коментари:

Публикуване на коментар