7.06.2013 г.

Петък, който ще прилича на мен

Добро утро, добро утро! Всеки човек дава физиономията си на това, което прави, управлява, работи. Замисляли ли сте се? Дори фирмата /учреждението прилича на човека, който го управлява чисто визуално, после откриваш и другите прилики. Когато Стефан Китанов доведе първи филмите от "София Филм Фест" -дните и филмите приличаха на него - топли, усмихнати, слънчеви. Имаше дух на общуване. Това е разликата с преминалия Филмов фестивал "Златната липа", на който прекрасната тема била "Да запазим семейството", но някой дали разбра?. Разбра, че в равна Загора ни посетиха столични звезди, които да наситят провинцията с естетика. Обикновено на Фестивали се дава и Награда на зрителя, който можеше да бъде анкетиран, кой филм отличава. Обикновено фестивали се правят за зрителите, не за журито.
Сега се задава Джаз Фест в Стара Загора. Е той вече си прилича на Венци Благоев и Слава богу!, пупупу. Всички събития на Венци в града ни са стойностни, топли, светли, сближаващи. Защото и той е такъв. Да ти се усмихне и ...забравяш дали си се питал "Харесвам ли всъщност джаз или не?". Харесвам джаз! Нека засвирят тромпетите! Непременно следете за програмата, струва си.
Книжарница "Хеликон" ми прилича на Таня, Малкото и другите сладурки, Магазинът за здравословни храни "Зелената къща" на Мария и Боряна, Магазинчето на Ели Гинзарова - на Ели...Голяма е отговорността на тези, които ръководят каквото и да било - защото това каквото и да било, заприличва на тях. Ти го облъхваш, даваш му дъха си, част от сърцето си, фантазията си, дори физиономията си.
Така че му мислете! Понеже аз управлявам засега само себе си, една длъжност и един блог - та съм решила днес да се облека незабележимо за деня, че да се промуша по-леко, но малко по-така за Опера довечера, да погледам пак цветята на Геновева в Галерия "Байер" /мнооого сладурска изложба!/ и така да осмисля петъка си, който да прилича на мен.
Лек, светъл и крилат последен работен ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар