12.03.2014 г.

Сряда и Кръстницата, която е щастлива

Добро утро, скъпи приятели! Вчерашният ми ден също беше необикновен, с най-очарователният финал, който можете да си представите. Моят кръщелник Ади, моето хубаво момченце, третото ми чедо и първо на майка си и на баща си, беше в операта на концерта на "Маргаритки" - от първата до последната минути. Облечен като малък господин, изключителен с ръкоплясканията и възторга от сцената и прилежащите към нея интересни технически джаджи /да припомним, че таткото на Ади е инженерин все пак/. Първото културно събитие на моя човек мина изключително успешно. След първото му светско /кръщавката през лятото/ и якия рев, се бяхме подготвили за гонене из стълбите и фоайетата на Операта. А той, душата, не искаше и да си тръгва след концерта...Можете да си представите кефът на Кръстницата /вашата Синоптичка/. Снежка Маринова каза, като и докладвах: "Хората водят децата по острови, ти - в Операта. Ама на такава кръстница случило Адито, няма що." Моля ви се, водете си децата в Операта и по други културни обекти, защото от детството това остава един от най-хубавите спомени. Моят баща ни водеше с брат ми на анимационни филми в киното. Ние в Кърджали Опера сме нямали, мисля че тогава нямаше и Куклен театър. А в наше село Стара Загора имате всичко, всичко за едно незабравимо детство.
Така...Синоптичката-културен Глашатай ви напомня тази вечер за откриването на изложбата от съвременни гоблени в Галерията. Да идете, да не се маете. Утре може да дойдете с мен и Снежка на кино в МОЛ Галерията. В промоционалния ден сме си избрали филма. В него става дума за спасяване на произведения на изкуството от урагана на Войната."По действителен случай" - винаги ме е привличал този надпис на филмите.
Ако бях една реститутка, щях да имам галерийка и да уча История на изкуството задочно, да си пиша Прогнозите, да общувам с ценители, да черпя посетителите с италианско кафе и индийски чай и да си говорим за времето. Обаче не съм. След малко ще ходя да се трудя на фронта на провинциалния ПР в областта на културата.
Гледайте да не дойдете на "Набуко" в петък вечер, ще ви се разсърдя за дълго. И ще се наказваме. Сега си сложете една артистична жилетка, един дълъг гердан и едно малиненочервено червило и право напред в делника!
Поздрави от Синоптичната служба!

Няма коментари:

Публикуване на коментар