25.03.2014 г.

Честито свято Благовещение днес

Добро утро и честито Благовещение! И честит дъжд, той пък направо връхлита тук по терасата и иска да влезе през прозорците у дома. Разните останали да съхнат дрешки са мокри, аз ги гледам и не излизам навън - то мързел, то чудо. Събудих се от тихо ромолене, а сега навън плющи здраво. Все пак смятам с чадър в ръка да достигна до близката ни църква Свети Димитър да запаля свещичка преди работа. Обичам го този ден. Искам всички жени, които очакват да чуят за чудото, да го чуят и преживеят. Добре че и медицината върви напред все пак и по пътя си измисля и прилага революционни неща като ин-витрото, това също си е съвременен вид чудо, освен класическото.
Днес бива да съм блага и добра. И името Блага ми харесва и една млада девойка, която познавам също. Когато беше мънинка и рисувах принцеси в Созопол, на едно заведение. Блага имаше маниери на благовъзпитана госпожица от началото на миналия век. Не знам дали няма да ги забрави в някоя дискотека в пубертета?
Всякакви вариации около Благовещение са ми приятни днес. Както и че традиционно в книжарниците Хеликон правят водосвет и събитие. Таня ме е поканила отново - тази къдрава хубост тя, със сериозна усмивка. И когато се усмихва, Таня е сериозна. И увлича всички ни сериозно да се отнасяме към живота си във всеки аспект и от всеки ъгъл.
Днес не знам защо, Благовещение-то ми се появява в лица и хора, не е усещане. Хубав празник и благодатен дъжд! Пожелавам си на всички жени, които искат бебе - да им върви по вода и да се сдобият с пискунчето си, което идва лично и персонално определено.
За тези, които няма фейсбук, слагам линк към есето на Теодора Димова за Благовещение http://www.pravoslavie.bg/%D0%95%D1%81%D0%B5%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/%D0%91%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE
Оставям ви до утре сутрин с уговорката, че днес върви да сложите празнична дрешка, денят предполага. Празнична означава така някак си по-хубава от обикновено. Ха сега де, сама си измислих заданието за реализация. Всъщност каквато и да е дрешката, денят е необикновен. Да бъде!
Поздрави от Синоптичната служба - днес във валежен режим!

Няма коментари:

Публикуване на коментар