12.02.2013 г.

Мирният протест на мартеничките започва

Днес Синоптичната служба отвори в нормално време и при съответната кондиция на синоптичката. Имаме добра новина - обединение на силите с творците, базирани при земни условия. По-точно е следното - Обявяваме за открит от днес базарът на мартеничките по централната улица на Стара Загора!!!! На помощ на синоптичната служба във викането на пролетта се присъединяват творци и търговци на мартенички. Ставаме много, както се казва. Направо за един мирен протест с идеална цел - чрез красотата към топлината и светлината. Стига вече зима, нека светлина да има!
Всъщност освен моя милост, Синоптичката, в протеста на мартенския базар познавам само още един доказан творец - и това е Делка Кръстева. Нейните мартеници и дюкянче се познават отдалеч сред хилядите. Ако се оставите да ви води интуицията и сърцето, непременно ще се озовете пред мартениците на Делка. Търговски казано е, че са "ръчна изработка от естествени материали". Те приличат на мънички стихчета във вид на мартенички. Лежат на сергията като стихчета в най-сладките рими. Къдрави, шеговити, стилни...Като вържеш мартеничка на Делка на ръката си и изведнъж започваш да рецитираш, да си спомняш любими песни и думите им, да хващаш красиви думи във въздуха /защото те кръжат над главите ни, ама ние не ги виждаме/. Ще видите, че не говоря напразни думи, има там някаква магия.
Ние от Синоптичната служба и от висотата на 8я етаж ви направляваме да се насочите в посока Булбанк и срещу банката, до павилионче за хот-дог - да намерите Дюкянчето на Марта-Делка-Кръстева. http://ulianas.blog.bg/photos/36402/original/delka-003.jpg
От Синоптичната служба ви уверяваме, че уважаваме личния ви избор и само ви насочваме към най-доброто. По-късно ще приложим снимков материал, ако Делка-Марта ми разреши. Отивайте на мирния протест на мартеничките и се радвайте на живота и красотата!

Няма коментари:

Публикуване на коментар