17.02.2013 г.

Неделя от приказките

Неделя като къделя в ръцете на баба... Наистина небето е къделено едно такова. Неделята е ден приказен. Четат се приказки. Ден за сладки приказки. Ден да го преминеш като приказен герой.
Алиса сигурно е започнала пътешествието си в неделя. Скочила е по тайнствени пътеки и е тръгнала напред...Сигурно и Али Баба в неделя е измъкнал съкровището на разбойниците от пещерата, докато са били на матине някъде. А Пепеляшка е изгубила пантофката си, защото баловете сигурно са ставали в почивния ден.
Наистина ще си потърся книгите с приказки. Досега събирам книги с Приказки на народите. Не преработени, оригинални приказки. Интересни са ми много. Още помня магията на рисунките на Индийски приказки, Японски приказки и Африкански приказки. Първите две - лирични, вторите - дори страшни с тези неизвестни за мен още физиономии тогава.
Обичах приказките за богатири, за Иля Муромец и как растат с часове след раждането им. За Каменното цвете и Альонушка, каква прелест само!
Непременно прочетете поне една приказка днес, може в по-късното, след като свърши делничния разказ на готвене, чистене, пране, гладене и тн.
Вечер до магическата настолна лампа или лампион...Удобно място за четене на приказки.
Желая ви приказен ден и хубаво настроение! /Ако искате децата ви да бъдат интелигентни, четете им приказки. Айнщайн/

Няма коментари:

Публикуване на коментар