13.02.2013 г.

Сряда - ден за споделена красота

От Синоптичната служба винаги посрещаме срядата със специално внимание. Тя винаги идва различно. Като истинска дама, винаги е неподражаема. В Синоптичната служба имаме кресло, специално за нея, чаша за чай и сребърна лъжичка за кафява захар, както тя обича. Тя си има принципи, срядата. Обича дамските разговори, но за книги и изкуство. Ще и разкажа за изложбата на Пламен Кирилов в Зала "Байер" и за концерта в Операта снощи. Тя ще ми разкаже за изложби и концерти по света. Много е информирана, знаеща и можеща срядата. Не понася брътвежи, клюки и интриги. Тя е дама, неведнъж съм подчертавала. Рецептите и са ястия и десерти са записани в малко тефтерче с корици от сребърна хартия, а отстрани на тефтерчето е пъхнато сребърно химикалче. И е толкова естетско....Огледалцето и е също такова, с капаче и малко, сребърно копченце за затваряне. Всеки път я разглеждам с тайно любопитство, всеки път откривам по нещо мъничко и прекрасничко в нея.
Днес е с брошка с камея - прилича много на тази http://www.livemaster.ru/item/2526979-ukrasheniya-broshka-kulon-kameya
и е много красива. Усмивката и е нежна и загадъчна. Очите и са малко отнесени и съвсем леко тъжни. Това е защото много знае и е виждала, а казват - "познанието носи тъга".
Срядата дойде и цялата ни Синоптична служба свети от мекото и и нежно излъчване. Сега ще си изпием чая половин час на спокойствие /и тя си има график и ще тръгва после нанякъде/. Може да извадите и сложите някое забравено бижу днес - колкото по-древно, толкова по-добре, но и модерно може. Срядата е ден за споделена красота. Хубав ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар