25.02.2013 г.

Понеделник - рационалният избор

Добро утро, Понеделник! Той е първенецът и водачът на групата на 7-те дни. Личен ден за начало. Днес всичко е  като извадено от кутия за подарък. Понеделник вади новите дрехи и се нагиздва - да ни върви така през цялата седмица - на ново и гиздаво. Понеделник е ден бавен и царствен. Много неща започва, за да има и за останалите 7 дни. Днес ги строява за сутрешна проверка и им дава задачите. Останалите дни много слушат понеделника. Слушат и му вярват. Той ги е превеждал през много гъсти и тъмни гори. Понеделник е оперен и оправен. Няма как да е иначе. Има доста отговорности и надежди, концентрирани в него.
Понеделникът не изисква бързина, защото знае, че сме се отпуснали събота и неделя. Изисква обаче прецизност и преданост. Той е добър ръководител на дните. Строг, но справедлив. За малкото ще направи малка забележка, но за голямото - ще иска големи дела.
Днес можем да сложим нещо новичко, каквото и да е то, понеделник ще забележи. Той ни изисква рационални и делови - със сърце, но без излишни емоции. Понеделникът е овладян откъм емоции. Може да си сложите и нещо закачливо, че да не се взема пък чак толкова насериозно.
Успешен ден и всичко да ви е наред! Седмицата е официално открита!


Няма коментари:

Публикуване на коментар