4.03.2013 г.

Светъл и сърцат понеделник

Понеделник дойде тихо и кротко, да не ни притеснява и тревожи. Благовъзпитано и деликатно се настани в позицията си на първи от дни. Той знае, няма как - че му е отредено да води редицата и приема съдбата си мъдро. Понеделникът днес е пролетен, не е изгрял все още с всичката си светлина, но е приветлив и озарен. Иска да ни е хубаво като тръгнем на работа, да ни е спокойно. Усещам го, че се старае този първи ден да ни е ползотворен и приятен.
Спрях се тук и видях колко думи започват с "п" като понеделник - ползотворен, приятен, приветлив, приемащ, позиция, първи...Нищо особено, само се замислих за неслучайните случайности. Понеделникът предизвиква починалите мисли да се съберат на светъл рояк и да закръжат над главите ни бързо и динамично. Няма как, в работен ритъм се вземат решения,  дават се идеи, тича се по задачи...Мислите ни и те тичат с нас. Това е джогингът на работната седмица, ежедневен - за поддържане на добър дух и здрави мисли.
Днес ви желая усмивки и добро настроение, приятен ден в бойна фаза, може и малко спортни активности в края на деня - ще хвърляме дебелите дрехи скоро. От Синоптичната служба забелязваме активно разлистяне в погледите и телата на много хора.
Светъл и сърцат понеделник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар