20.03.2013 г.

Категоричната различност на сряда

Денят започна с категорично небе днес - няма точки, няма райета, няма замисляници какво да бъде. Синьо и пак синьо - точка по въпроса. Вчера бяха забелязани и по-масирани прелети на пернати откъм морето и тяхната белота се откроява на фона на небето в равнината.
Иноземните птичета изглеждат особено красиви в равнината, екзотични и мечтателни. Такива интересни са и хората, които идват откъм морето. Те някак си носят хоризонта в себе си. Имала съм състуденти, познавам и сега такива. Родени с лице срещу хоризонта над морето. /Вчера казаха че има имен ден един от тях, който работи тук, в Стара Загора/. Харесвам морските хора и морските пернати и всичко морско.
Интересна и сърцата порода хора са и тези, родени с лице към планината. Но понеже може да стане автореклама, Синоптичката, това дете на Родопите, няма да продължи темата. Някой друг път и по завоалирано, да не накърним местната силна гордост на родените в равнината, които и те като всички останали - се борят за ръст и глас.
Днес и вие бъдете категорични - дрехи в едноцветни тонове, но са позволени всякакви дрънкулки, които внасят закачливост. Казах!
Хубав ден, топнете си малкото пръстче в синьото и нарисувайте облаче!

Няма коментари:

Публикуване на коментар