6.03.2013 г.

Детишорест ден сряда

Тази сутрин е наметната с прозрачен шал - красив е, везан е тънко, на ръка. Синьо-сивкав. Небето е много интересно, едно от уникалните му състояния, ще го снимам и ще видите какво е пастелно. Утрото се е разгърнало като пейзаж с водни бои, сякаш ярките цветове са измити, окъпани и сега са бледи.
Днешното утро е меланхолично, замислено и загледано. Бавничко се събужда животът в него, сякаш му е трудно да се върне от света, където е бил снощи. Сънува му се още...Трудно му е да се отлепи от възглавницата, която пази аромата на съня.
Дълго гледа през прозореца, бавно се движи, слагайки кафето, мажейки филии...Едно сънливо по детски утро е днешното. Няма навиците на организирания възрастен с чувство за дълг - да отиде на работа, да изкарва прехраната.
Днешното утро е детишорско. Единият чорап е по-дълъг от другия, копчето е закопчано накриво, капна капка от кафето върху блузката...Ей такива едни сладурски работи...
От Синоптичната служба днес препоръчваме преобладаващо детско настроение, шеги и закачки, гатанки и скопоговорки. Може да си боднете една весела шноличка на видно място в косата, ще учудите себе си, а и света, който ви е виждал само възрастни.
Светъл и хубав ден! Поздрави от розовата ми шапка!

Няма коментари:

Публикуване на коментар